Řasy

 
  Agar – agar
Agar se získává vyluhováním a vyvářením usušených a vyčištěných červených mořských řas (chaluch). Za sucha je agar lámavý, po navlhčení se stává ohebným. Obsahuje vysoké množství polysacharidu a také důležité zastoupení jódu.
  Mořské řasy Nori – plátky
Nori patří mezi nejpoužívanější mořskou řasu ( v Japonsku např. na sushi). Tato řasa roste na sítích v pobřežních vodách a sbírá se za odlivu. Má jemnou, téměř sladkou chuť, kterou je možné zvýraznit zahřátím. Obsahuje velké množství jódu, dále pak viatmíny A,B1,B2,B6,C,D,chlorofyl. Řasy Nori jsou zajímavé mj. i tím že obsahují kyselinu alginovou, které je schopna v lidském těle na sebe vázat těžké kovy a další toxické látky a vylučovat je přirozenou cestou.
Použití: do polévek, zeleninových salátů, při příprvě tradičního sushi.
Připravíme těstíčko z hladké celozrnné mouky, vody a sójové omáčky Tamari. Nori nastříháme na cca 3cm široké plátky, které namočíme do těstíčka a rychle osmažíme po obou stranách na olivovém oleji. Podávejte se zeleninou.
  Mořské řasy Nori – vločky
Použití: do polévek, zeleninových i masových vývarů, salátů, pomazánek, jako koření při vaření luštěnin (rychleji se uvaří).
 

Mořské řasy Wakame
Wakame je mořská řasa s temně zelenými listy. Má velmi jemnou příchuť (chutná podobně jako špenát), svojí strukturou přiomíná klasickou suchozemskou zeleninu. Wakame je bohatá na minerály a opové prvky (vápník, jód, draslík a železo) a dobře stravitelné bílkoviny.
Použití: wakame je vhodná do salátů, polévek, nakládané zeleniny nebo ozdoba různých pokrmů.
Způsob přípravy: wakame namočíme do teplé vody, po změknutí propláchneme vodou, nakrájíme na malé kousky a přidáváme do různých pokrmů.


   
     
 

Zpět na úvodní stranu bioproduktů

Hlavní strana

 

Těšíme se na Vaší návštěvu

• Igel • Haškova 5, Praha 7 • +420602879152 / +420602382597 •
www.cajkorenikava.czinfo@cajkorenikava.cz
©2007–2016 Igel, všechna práva vyhrazena