Estragon

 
  Má jemnou vůni,poněkud připomínající anýz, a lehce nasládlou a natrpklou chuť. Působí preventivně proti rakovině a proti kornatění cév, na snížení krevního tlaku. Má tonizující vliv, zabraňuje nevolnostem, podporuje chuť k jídlu a zažívání, je močopudný.
Ke kořenění se používají čerstvé nebo i sušené listy,zmrazené nebo naložené v octě. Dává se do bílých polévek a omáček, do majonéz, bylinkových másel, pomazánek, salátů, omelet, rajčatových pokrmů, nádivek, do mletých mas, ke kuřatům, telecímu a jehněčímu masu, ke králíku, rybám, chřestu, fazolkám, cuketám a jiné zelenině. Připravuje se z něho estragonový ocet a hořčice, bylinkové směsi koření a je chutný i v nakládaných okurkách.

Seznam jednodruhových koření

Hlavní strana

Stáhněte si: Letáček na koření (161 kB)

 

Těšíme se na Vaší návštěvu

• Igel • Haškova 5, Praha 7 • +420602879152 / +420602382597 •
www.cajkorenikava.czinfo@cajkorenikava.cz
©2007–2016 Igel, všechna práva vyhrazena