Majoránka

 
  Majoránka blahodárně působí na trávení, podporuje torbu žluči, zklidňuje střeva, působí asepticky a močopudně, proti plynatosti a průjmům. Má uklidňující účinek na nervovou soustavu, pomáhá proti nespavosti, mírně snižuje krevní tlak a rozšiřuje cévy. Pomáhá i proti katarům průdušek a kinetózám ( nevolnosti z cestování).
V kuchyni používáme majoránku čerstvou i sušenou. Zvlášť vhodná je v kombinaci s česnekem, kmínem, pepřem, novým kořením a tymiánem, méně často s dobromyslí. Používá se do zapražených polévek, drštkové, hrachové, do guláše, zadělávaných a dušených mas a vnitřností, do pečení ( skopové, vepřové aj.), mletých mas, uzenin, paštik, ryb, vaječných pokrmů, luštěnin, bramboráků, zabijačkových pochoutek, nádivek.

Seznam jednodruhových koření

Hlavní strana

Stáhněte si: Letáček na koření (161 kB)

 

Těšíme se na Vaší návštěvu

• Igel • Haškova 5, Praha 7 • +420602879152 / +420602382597 •
www.cajkorenikava.czinfo@cajkorenikava.cz
©2007–2016 Igel, všechna práva vyhrazena